Så fixar du en festlig aperitif

Aperitif, ett festligare ord för fördrink, är en viktig del av festen, middagen eller eventet. Det är en drink som serveras innan maten för att förhöja stämningen. Aperitifen fungerar som aptitretare och ska därför inte vara för söt, mättande eller stark. Ordet apéritif kommer från franskan och det latinska ordet ”aperire” som betyder öppna. Med andra ord är aperitifens uppgift att öppna festen. Här kan du läsa mer om hur du fixar den bästa aperitifen för festen.

Dekorera mera

Aperitifen är en viktig stämningshöjare som ska få gästerna i rätt stämning. Därför är det viktigt att inte spara på krutet när det kommer till dekorationer och förberedelser. Hos partykungen.se hittar du allt som behövs för att skapa en unik fest. Sedan starten 2009 har Partykungen växt till Nordens ledande onlinebutik av partyprylar, dekorationer, maskeradkläder och presenter. Partykungen har över 30 000 produkter i sitt sortiment vilket gör att alla kan hitta dekorationer som passar just deras fest. Med andra ord kommer du inte att ha några problem att hitta fina dekorationer som passar till just din aperitif.

Tänk på att aperitifen sätter stämningen på festen så fundera på vilken känsla du vill uppnå. Är det en glamorös och storartad fest kan det passa med lyxiga dekorationer i form av guldgirlanger, lyxiga cocktailpinnar och partypicks. Partykungen har delat in sitt sortiment i olika kategorier, vilket gör det lätt att hitta dekorationer för olika teman och tillfällen. Du kan även gå till kategorin Bartillbehör där det finns massor med festliga saker till fördrinken. Låt fantasin flöda och se till att aperitifen sätter nivån på festen.

Servera en populär cocktail

Exakt vad du ska servera som aperitif beror dels på vad du gillar och vilken typ av fest det är. Ett glas bubbel är alltid ett säkert kort, men det finns många fler alternativ. Att göra en populär cocktail som Old Fashioned eller Margarita kan vara tidskrävande, men det kommer definitivt att uppskattas av gästerna. Om du vill servera en aperitif som är lätt att göra är gin och tonic ett utmärkt val. Det är en mycket populär drink som dessutom går att variera med många olika smaksättningar, exempelvis enbär, bär, örter eller citrusfrukter.

Servera ett alkoholfritt alternativ

Sist men inte minst är det viktigt att även servera en alkoholfri aperitif för de personer som kör bil, är gravida eller helt enkelt inte vill dricka alkohol. Allt fler föredrar alkoholfritt av olika anledningar. Gör inte misstaget att endast servera vatten till de som avstår alkohol. Det alkoholfria alternativet ska vara minst lika festligt som aperitifen som de övriga gästerna serveras. Gör gärna en mocktail, det vill säga en alkoholfri variant, av drinken du planerar att servera som aperitif.