Njut av en aperitif utan oro för missfärgade tänder

En aperitif är en slags dryck som serveras före en måltid med eller utan tilltugg. Allt från lätta och starka spritdrycker till vindrinkar fungerar som aperitifer. Olika drycker kan dock lätt ge missfärgningar på tänderna, speciellt rött vin och kaffe. För att du ska kunna dricka allt från aperitifer till kaffe utan att behöva oroa dig för missfärgade tänder kan du med jämna mellanrum genomföra en tandblekning hos tandläkaren. En tandblekning gör dina tänder vita och fina. En professionell tandblekning håller generellt väldigt länge.

En aperitif ska väcka aptiten

När du vet att du alltid kan åtgärda eventuella missfärgningar med en tandblekning kan du lugnt dricka olika aperitifer men även vin till den efterföljande maträtten. Efter en riktigt god och genomtänkt aperitif smakar maten oftast väldigt bra. En aperitif ska vara tilltalande i smaken och vara kittlande god. När du ska blanda en aperitif ska du tänka att den helst ska smaka fräscht och vara åt det mildare hållet.

Tillbehör till aperitif

En aperitif är inte sällan torr med en hög fruktsyra som kombineras med bittra smakinslag. Alkoholhalten är oftast inte så hög i en aperitif. Generellt gäller det att ju högre alkoholhalt desto mindre sug efter mat får du. Därför ska alkoholhalten hållas nere. Aperitifen smakar oftast bäst när den serveras i väl kylda glas. Klassiska tillbehör till en aperitif är ostkuber, oliver, crackers eller chips.

Lägg tid på att blanda en god aperitif

En aperitif skapar oftast en bra stämning. Därför passar det perfekt att verkligen lägga tid på en god aperitif när du ska bjuda in till fest eller middag. När du ska välja vilken typ av aperitif du ska blanda ska du utgå ifrån tycke och smak. Det är ingen idé att blanda något som du inte själv gillar.