Aperitif till pizzan? Ja tack!

Vem har bestämt att aperitifer bara bör intas vid finare måltider? En pizza förtjänar också en aperitif då pizzan kommer smaka mycket godare efter en aptitretande aperitif. Oavsett om du beställer hem pizza eller gör din egen, blir den garanterat godare efter en aperitif.

Vad bör man dricka till pizzan?

Pizza är en populär maträtt världen över och äts vid många olika tillfällen och sammanhang. Men vad ska man egentligen dricka till pizzan? Om du befinner dig på en pizzeria i Halmstad så har de förmodligen många olika drycker att välja mellan. Den bästa drycken att dricka till en pizza är en dryck som kan komplettera pizzan. Pizzor innehåller oftast en hel del sälta, vilket balanseras ut med en sötare dryck. Just därför är läsk och pizza en självklar kombination för många då de kompletterar varandra väldigt bra. Men även saft eller öl passar bra till pizza. Den som istället vill lyxa till det lite kan dricka vin till pizzan.

Aperitif innan pizzan för bättre smakupplevelse

En aperitif är en alkoholhaltig dryck som intas innan måltiden för att förbereda smaklökarna på maten och göra den mer välsmakande. Även om en pizza oftast är väldigt välsmakande precis som den är, skadar det inte att inta en aperitif innan pizzan.

Om du inte gillar alkohol eller inte kan eller får dricka alkohol, kan du blanda ihop en egen alkoholfri aperitif. Använd ingredienser med mycket smak så att smaklökarna får något att jobba med. Undvik drycker med fett i, såsom mjölk, då fettet i mjölken kan lägga sig som en tunn hinna i munnen och bedöva smaklökarna en aning. Välj hellre något läskande och/eller med kolsyra i som fräschar upp munnen och förbereder den för alla goda smaker som finns i en välgräddad pizza med alla dina favoritingredienser på.