Campari som aperitif

Aperitifen är vanligen en del av en social kultur vari man konsumerar alkohol i sociala sammanhang. Även om det förekommer att en och annan tar den på ensam fot och då för matspjälkningsändamål. En aperitif är en drink som serveras och intages före maten. Den används som aptitretare och sägs förhöja upplevelsen av maten, dess smaker och texturer. Man öppnar kroppen inför den kommande gastronomiska upplevelsen. Det förekommer ett flertal aperitifer fast här står Camparin i fokus. Campari tillhör gruppen av aperitifer som är av karaktären lättare spritdrycker. Det vill säga alkoholhaltiga drycker med en alkoholstyrka om 16 % och mer.

 

Campari
Camparin har en alkoholhalt om 20,5%, 21%, 25% men även upp till 28%. Vilken halt den har är helt beroende på vilken marknad den köps. Camparin är en aperitif med en kryddig smak med inslag av blodapelsin och malört. Recepet har hållits hemligt sedan Gaspare Campari skapade blandningen drycken i mitten av 1860-talet.Campari som aperitif 1

 

Campari Soda
Aperitifen Campari Soda är bland de lättaste att göra. Till ingredienserna hör Campari, Club soda och citron, helst ekologisk. Gör så här: Fyll ett tumblerglas, även kallat rocksglas, med isbitar. Glas kan man finna till bra priser på kampanjjakt.se. Mät upp 6 cl Campari och fyll upp glaset med Clubsoda. Skala av en bit citronskal från en ekologisk citron och dra det runt kanten på glaset. Vrid skalet på mitten och lägg ned i drinken som ytterligare smakförstärkning. Rör om och servera.

 

Camparigruppen
Camparigruppen är ett italienskt företag som är högspecialiserade på alkoholhaltiga drycker. Till deras mest kända varumärken hör bitterspriten Campari, starkvinerna av märket Cinzano och anisspriten Ouzo 12. Samtliga utmärkta val som aperitifer. Camparigruppen är en av de största aktörerna på världsmarknaden för så kallade bitters, starksprit, starkvin med fler sorter.

Campari marknadsförs i inte mindre än 190 länder.