Efterrätter

Den här sidan är för dig som vill veta allt om aperitifer och vill få tips kring det. En aperitif är en dryck vi dricker innan maten och därför kändes det passande att vi i det här inlägget ger dig några tips på efterrätter.

Tårta

En av de mest klassiska efterrätterna som finns är en tårta. Många kopplar tårta till firande men det funkar fint att servera en tårta oavsett vilken tillställning du har. Det finns en hel del olika sorters tårtor du kan baka och internet är fyllt av goda recept på tårtor som du kan testa att göra. Men att baka tycker många kan vara rätt krångligt och därför är det bra att det finns möjligheten att beställa en tårta. Det finns många företag du kan vända dig till, ett exempel är dintarta.se som har många kreativa tårtor att välja bland.

Glass

Glass är nästan alltid ett säkert kort eftersom de allra flesta gillar glass. Dessutom kan du köpa flera olika sorters smaker på glass, vilket gör det möjligt för dina gäster att välja den smak de tycker bäst om. Du kan köpa glass i butik, men du kan också välja att göra din egen glass. Det är gott att servera färska bär, såser och strössel till glassen för att göra det där lilla extra. Du kan välja att servera glass i små skålar eller i strutar som är gjord av våffla. Du väljer själv vad som känns smidigast.

Bakverk

Det finns också en hel del bakverk som är goda att servera till efterrätt. Ett sorts bakverk som är väldigt enkelt att göra och uppskattas av de flesta är paj. Det finns många varianter på paj och en paj serveras oftast med en god vaniljkräm, vaniljsås, grädde eller med glass. Andra exempel på bakverk du kan bjuda på till efterrätt är kladdkaka och cupcakes. De allra flesta väljer att baka själva men det går också bra att köpa färdiga och servera till efterrätt. Om du vill imponera på dina gäster så ska du välja att baka framför att köpa eget eftersom det ger en mer hembakt känsla, vilket oftast uppskattas.

Mousse

Mousse är en sorts luftig dessert som serveras till efterrätt. Mousse kan smaka lite olika, till exempel så kan en mousse smaka choklad eller vanilj. Mousse är gjord på vispgrädde, ägg och den smaksättning man vill ha. Med andra ord så är mousse väldigt enkelt att göra själv och dessutom så är det väldigt gott.

Pannacotta

En annan sorts efterrätt som brukar dyka upp vid finare tillfällen är pannacottan. Pannacottan är från början en italiensk dessert som är lik pudding. En pannacotta är oftast smaksatt med vanilj och serveras oftast tillsammans med bär.

Pudding

Sist men inte minst så har vi pudding. Det finns många varianter på pudding och de kan smaka lite olika. De vanligaste smaksättningarna i pudding är choklad och vanilj.